Siirtli Gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu vefat etti: Cumhur Kılıççıoğlu kimdir?

Siirtli Gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu vefat etti: Cumhur Kılıççıoğlu kimdir?
Siirt’in duayen gazetecilerinden araştırmacı-yazar Cumhur Kılıççıoğlu vefat etti.

Süleyman ÖZDEMİR/YENİGÜN HABER – Siirt’in tanınmış gazetecilerinden araştırmacı-yazar Cumhur Kılıççıoğlu, vefat etti.

Kılıççıoğlu’nun vefatını Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC) duyurdu. GGC’den yapılan açıklamada, “Değerli meslek büyüğümüz, GGC Üyesi Cumhur Kılıççıoğlu'nun vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mücadele Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Cumhur Kılıççıoğlu Siirt'in yaşayan hafızası, adeta yaşayan tarihiydi. Yeri doldurulamaz bir meslek büyüğümüz olan Kılıççıoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesi ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.” denildi.

Kılıççıoğlu’nun cenazesi yarın Sirt’te defnedilecek. Merhuma Allah’tan rahmeti, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Cumhur Kılıççıoğlu kimdir?

Kılıççıoğlu, 19 Kasım 1938, Siirt’te dünyaya geldi. İlköğrenimini İnönü ve Yeni (14 Eylül) ilkokullarında tamamladı. Ortaokul ve lise sınavlarını dışarıdan verdikten sonra TODAİE Sevk ve İdare Yüksek Okulundan mezun oldu. Memurluğa Orman İşletmesinde (1962) başladı. Valilik Planlama Müdürlüğü görevini on yedi yıl sürdürdü

1963 yılında Siirt’te kurduğu Mücadele Gazetesini uzun yıllar çıkardı.

Yazılarını Siirt’in Sesi, Şehir, Siirt’te Sonsöz, Siirt adlı gazetelerde yayımladı. Yenigün, Tanin, Yeni Sabah, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet gazeteleri ve Anadolu Ajansı Siirt muhabirliğini yaptı. Siirt tanıtımına yönelik basılmış altı kitabı vardır.

Katılım dergisi bölge temsilcisi oldu. Ankara Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Basın Konseyi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) üyesidir. Türk Basın Birliği Siirt Şubesi Başkanlığı'nı yaptı. Anadolu Basın Birliği'nin kurucularındandır.

Gazetecilik hayatında 30’a yakın ödül kazandı. 55'inci hükümette Devlet Bakanı Prof. Dr. M. Salih Yıldırım'ın basın danışmanlığını yaptı. Mesleki yarışmalarda 50 yılda kazandığı 50 civarındaki ödül arasında Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin ödülleriyle, Muammer Yaşar Bostancı Haber Ödülü, Umut Vakfı Silaha Hayır Ödülü, Metin Göktepe 2001 Yılı Jüri Özel Ödülü ile Gayrettepe Rotary 2003-2004 Üstün Hizmet Ödülü de bulunuyor.

ESERLERİ:

Tarihi ve Turistik Değerleriyle Siirt (1965), Siirt Rehberi (1981), Her Yönüyle Siirt (1992), Botan’dan Bodrum’a (1993), Ölü Şehrin Türküsü, New York'tan Mekke'ye.

Kaynak:Süleyman Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.