Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilere yeni zam ne zaman yapılacak?

Cevdet Yılmaz açıkladı: Emeklilere yeni zam ne zaman yapılacak?
Yerel seçim ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilerin zam talepleri ile ilgili de konuştu.

YENİGÜN HABER – Emeklilerin beklediği zam açıklaması seçimden sonraya mı kaldı? Emeklilere zam yapılacak mı? Üzerinde çalışılan bir formül var mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, merak edilen bu soruları cevapladı. İşte Yılmaz’ın açıklaması…

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Yarın yapılacak yerel seçimlerle ilgili sandık endişesi olmadığını söyleyen Cevdet Yılmaz, İstanbul, Ankara ve İzmir'de güçlü adaylarının olduğunun altını çizdi.

Ekonomik Şartlar Sandığı etkileyecek mi?

Bir soru üzerine, ekonomik şartların sandığı etkileyebileceğini söyleyen Yılmaz, “demi sonrası hala etkiler devam ediyor. Birçok gelişmiş ülke enflasyonla mücadele ediyor. Bunun üstüne bir de kuzeyimizde güneyimizde jeopolitik gerilimler yaşıyoruz. Bunun da ötesinde bizim ülkemize özgü bir şey yaşadık. Geçen yıl tarihimizin en büyük depremini yaşadık. Tüm bunlar çerçevesinden ekonomik şartlara bakılacaktır diye düşünüyorum.” Dedi.

Emeklilerin zam talepleri

Programda emeklilerin zam talepleriyle de ilgili açıklamalarda bulunan Cevdet Yılmaz, şunları söyledi:

“Emekli sayımız 16 milyonu aştı. Çok ciddi bir rakama geldi. Emeklilerimizle ilgili her zaman yanlarında olduk. Geçenlerde yaptığımız düzenlemelerle kanuni artış oranlarına ilave yaptığımız düzenlemeler 300 milyar lira civarında bir tutar oluşturdu. Sayı fazla olunca etkisi de fazla oluyor. Birçok sıkıntıyı yaşadığımız bir döneme rağmen emeklilerimizin yanında olmaya çalıştık. Emeklilerimizin sıkıntılarının farkındayız. Temmuzda yeni bir değerlendirme olacaktır. Önümüzdeki dönemlerde emeklilerimizin sıkıntıları önceliğimiz olacaktır.”

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.