Emekli ve memur maaşları artırılacak mı?

Emekli ve memur maaşları artırılacak mı?
Özellikle emeklilerin yakından takip ettiği maaşlara zam konusu Nisan ayında açıklanan enflasyon verileri sonrası merak uyandırmaya devam ediyor. Peki, emeklilere ve memurlara zam yapılacak mı?

Emekli ve memur maaşı alan milyonlarca kişi, maaşlarına yapılacak olası bir zammı merakla bekliyor. Artan ekonomik sıkıntılar hem memur hem de emekliler için zam olasılığı bitmek bilmeyen bir bekleyişe dönmüş durumda.

2023/12/03/para-2023.jpg

Enflasyon verileri

Nisan ayında açıklanan enflasyon verileri, 4 aylık dönem için zam oranlarını büyük ölçüde belirledi. Haziran enflasyonuyla birlikte 6 aylık zam oranı kesinleşecek, memur ve emekli maaşları güncellenecek.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, TRT Haber'e verdiği demeçte, 7. Dönem toplu sözleşmesine göre enflasyon farkının hesaplandığını belirtti.

2023/10/22/0x0-bankalarin-promosyon-yarisi-yeniden-start-aldi-2022-kasim-emekli-promosyonu-ne-kadar-oldu-ziraat-akbank-is-ban-1668084308294.jpg

Mayıs ve Haziran ayındaki veriler etkili olacak

Nisan ayında gerçekleşen yüzde 3,18'lik aylık enflasyon verisiyle, memur ve memur emeklilerinin 4 aylık zam oranı yüzde 13,56 olarak hesaplandı. Zengin, mayıs ve haziran aylarında gerçekleşecek TÜFE oranlarının bu orana ekleneceğini ifade etti.

SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise, yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarında gerçekleşen TÜFE oranına göre maaşlarında artış görüyorlar. İlk dört ay için bu oran yüzde 18,72 olarak belirlendi ve bu orana, mayıs ve haziran aylarında gerçekleşecek enflasyon verileri de eklenecek.

Temmuz ayı itibarıyla memur ve emeklilerin maaşları, enflasyon verilerine göre güncellenecek. Yeni zam oranları, ekonomik koşulların yanı sıra milyonlarca vatandaşın bütçesini de doğrudan etkileyecek. Haziran ayında açıklanacak son enflasyon verileri, bu oranların son şeklini verecek.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.